BENVINGUTS / BIENVENIDOS

He obert este espai virtual per a poder posar en ell pensaments, notícies i tots els temes que són del meu interés i m'afecten. Espere també siguen d'interés per altres persones.

He abierto este espacio virtual para poder volcar en él pensamientos, noticias y cuantos temas son de mi interés y me afectan. Espero que también sean de interés para otras personas.

(Vista de la ciutat de València al segle XIX, A. Guesdon)

domingo, 10 de noviembre de 2013

ENTREVISTA AMB MOTIU DEL PREMI EDUCACIÓ DE RADIO GANDIA DE LA CADENA SER
AL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVESITAT DE VALÈNCIA

TELE7 SAFOR




domingo, 27 de octubre de 2013



La Universitat d’Estiu de Gandia guardonada amb el Premi Radio Gandia SER
  
La UEG ha estat premiada en l’àrea d’educació. El guardó arriba l’any que la cita universitària compleix tres dècades.

El proper 15 de novembre, el Grupo Radio Gandia celebra la IV Gala de Premis, un acte que tindrà lloc al Teatre Serrano i en el que, un any més, es vol reconèixer a persones, entitats, col·lectius i empreses de Gandia i La Safor que destaquen per la seua tasca personal, social o professional.

En aquesta ocasió, el Grup Radio Gandia, ha volgut reconèixer, en l’àmbit educatiu, la tasca de la Universitat d’Estiu de Gandia, l’any en que s’ha celebrat la seua trentena edició.

Juntament amb la UEG ha estat reconeguda la tasca del metge José Miquel Sequí, del compositor Miquel Vercher, el ingenier Toni Cuquerella, l’empresa Dulcesol o el pintor Àlex Alemany.

PREMI DE LA CADENA SER A LA UNIVERSITAR D'ESTIU DE GANDIA, DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

jueves, 5 de septiembre de 2013

Nº 38 DE LA REVISTA MOYA


miércoles, 31 de julio de 2013

LA UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA, DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA EN
TELE7 SAFOR

lunes, 22 de julio de 2013

Divendres 19 de juliol, 2013
UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Serafín Castellano (PP), Ximo Puig (PSPV-PSOE), Enric Morera (Compromís), Ignacio Blanco (EU).
Moderador Josep Montesinos 

domingo, 14 de julio de 2013

ENRIQUE BARÓN IMPARTE LA CONFERENCIA INAUGURAL DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA, DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
Lunes 15 de julio, a las 20 h. Casa de la Marquesa, Gandia
ESCUCHAR ENTREVISTA

jueves, 11 de julio de 2013

CONFERENCIA INAUGURAL 30 UNIVERSITAT ESTIU GANDIA




Enrique Barón
La Casa de la Marquesa acoge el día 15 de julio, a las 20 horas, la conferencia inaugural de la XXX edición de la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) 2013, a cargo de Enrique Barón, político, economista, abogado y ensayista español, con una dilatada carrera política. En la actualidad, Barón preside la International Yehudi Menuhin Foundation y la European Foundation for the Information Society.
También es patrón de la Fundación Gala-Dalí y de la Fundación Príncipe de Asturias, y miembro del comité de sabios de los think tanks Notre Europe y Gold Mercury International.
Entre sus cargos a lo largo de su vida política destaca su papel como diputado en el Parlamento Europeo, donde ha ejercido como vicepresidente (1987-1989), presidente (1989-1992), presidente de la Comisión de Asuntos Exteriores (1992-1995), presidente del Grupo Socialista (1999-2004) y presidente de la Comisión de Comercio Internacional (2004-2006). Además, representó al Parlamento Europeo en la Conferencia Intergubernamental del Tratado de Lisboa.

martes, 28 de mayo de 2013

UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
EUROPA. REALITAT O FICCIÓ. PROBLEMA I SOLUCIÓ
Del 15 al 24 de juliol, 2013

INFORMACIÓ DELS CURSOS I MATRÍCULA

domingo, 26 de mayo de 2013

30 UNIVERSITAT D'ESTIU DE GANDIA, DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
ENTEVISTA EN INFOUNIVERSITAT

“Els reptes de la Universitat d’Estiu de Gandia són mantindre uns nivells d’oferta educativa i cultural de qualitat, propis d’una universitat pública”

domingo, 5 de mayo de 2013

ruïna callada
d'aquells que habitaren
persiana enrotllada
sense sol que penetre
a vegades
fins les cases parlen

jueves, 25 de abril de 2013

CONFERÈNCIA D'ANGEL CALPE SOBRE 'GRAMÀTICA NORMATIVA VALENCIANA'
AL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
24 ABRIL DE 2013



miércoles, 24 de abril de 2013


CENTRE INTERNACION AL DE GANDIA 

24 DE ABRIL A LES 19 H. 
ÀNGEL CALPE
Conferència "Aportacions de la Gramàtica. Normativa Valenciana (2006)"

La Universitat de València-Centre de Gandia (CIG-UV) ha organitzat per a aquest dimecres 24 d’abril la conferència "Aportacions de la Gramàtica. Normativa Valenciana (2006)"   a càrrec de Angel Calpe,  autor valencià centrat en l'assaig i la investigació amb esporàdiques incursions narratives, i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua des de novembre de 2003.

Aquesta conferència s’emmarca en l’Espai Valencià de Llengua i Cultura de la Universitat de València-Centre de Gandia i compta amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

L’activitat, gratuïta i oberta a la participació del públic en general, tindrà lloc a les 19:00 hores en les instal·lacions del CIG-UV, al carrer Tossal número 8,  i forma part d’un cicle de conferències que s’emmarca dins del programa UniMajors.

MASTER DE PATRIMONIO CULTURAL Y SU GESTIÓN.
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
ITINERARIO DE CONSERVACIÓN PREVENTIVA DEL PATRIMONIO ARTÍSTICO
VISITA A LA CIUTAT VELLA Y TALLER A19 RTESANO
ABRIL DE 2013


(Fotos Angeles Beltran Roman )

lunes, 22 de abril de 2013

ROMÀ DE LA CALLE. L'IMPULS ESTÈTIC EN ART I EDUCACIÓ.
Llibre de RICARD HUERTA
Homenatge a la figura i obra del magnífic mestre

miércoles, 27 de marzo de 2013

EXPOSICIÓ DE JOSÉ VENTO GONZÁLEZ EN LAMETRO
DIJOPUS 4 D'ABRIL A LES 20 H
ESTACIÓ DE COLÓN

martes, 26 de marzo de 2013

JOSÉ VENTO GONZÁLEZ. ARTISTA I AMIC


Ens ha deixat un artista, un amic. Tinc el plaer de bé conéixer i apreciar José Vento. I va ser amb motiu de l'exposició “Quatre dècades de creativitat”, realitzada en el magnífic marc de les Drassanes de València l'any 2007, quan va començar el que hui considere la nostra amistat. En el catàleg de la dita exposició, la meua participació es va centrar en la producció escultòrica de l'artista.Per tal d'aproximar-me a la realitat, a la materialitat de l'obra, i també a l'artífex com a persona, tingueren diverses entrevistes. A més, en més d'una ocasió l'equip, acompanyats per les nostres dones, tingueren el plaer d'assaborir la seua magnífica paella en sa casa rodejada d'escultures i naturalesa, natura salvatge i alhora construïda. Tot això va fer, no podia ser d'una altra manera, que la figura de Vento González traspassara la d'artista per a convertir-se en la persona pròxima i amiga que és.

Obra pictòrica un vertader ‘pintar la vida' a través de la seua pròpia experiència vital, amb els seus magnífics retrats de parella, de família, les seues aproximacions al món social, enfront de la violència contra la dona, front de la violència en general. Els seus bodegons, els seus murals, les seues abstraccions, el seu color, el seu equilibri. Però també una àmplia, magnífica i coherent obra a través de dibuixos, cartons, gravats i il•lustracions. La matèria en l'espai, la seua escultura, on incidix en alguns dels que són els arguments recurrents: maternitat, parella, família, dona, coneixement…

En estes breus paraules de hui vull reiterar-me en el que diguí en el seu moment respecte a l'obra de Vento González, al meu modest entendre la característica principal de la mateixa és la ‘emoció', que no és poc per a una obra d'art (que moga consciència, sorpresa, admiració, complaença , gaudi estètic), i no deixa freda davant del fatu d'una gran part de la producció contemporània actual molt més donada a l'espectacularitat, complexitat elitista, quan no a la simple rifada.
Obra de Vento amb un plantejament tècnic a través d'una mestria forjada amb suor i anys. I açò entronca amb la personalitat de l'artista, obra/personalitat identificada amb un vocable ‘dignitat'. Serietat en la recerca, sensatesa en el missatge, mesura en la proposta, intensitat i autenticitat en el treball.

En el ‘Banquet' de Plató hi ha una frase referida a Eros que hui i ací vull recordar, i no és la meua intenció evidentment comparar-te amic Vento amb un déu (encara que quelcom teniu d'eixa matèria divina, els que podeu crear), però sí les atribucions vénen acomodades per a definir-te al menys en part, diu Plató: “… està a a l’aguait d'aconseguir lo bell i lo bo, és valent, audaç i actiu, hàbil caçador, sempre ordint alguna trama, àvid de saviesa i ric en recursos, un amant del coneixement, un formidable mag, fetiller i sofista… “.

En estos principis del segle XXI tan complicats, tan caòtics, tan descoratjadors. Enfront d'eixa catàstrofe global que ens auguren i les alternatives aterridores que ens proposen. Encara queden éssers que centren el seu quefer en el ser humà, apropant-se a les seues preocupacions, les seues il•lusions, ànsies i misèries. La reivindicació, puix, d'un Humanisme reflectit en la posició personal de l'artista, en la seua busca i obra.

La materialitat artística de Vento és, doncs, un caminar paral•lel a la seua experiència vital, és la contínua busca de 'lo bo i lo bell' dels clàssics que fa més de dos mil cinc-cents anys plantejaven idèntica perquisició. Bellesa a través de la matèria, la línia, la forma, el color, l'absència; claredat i contundència en el missatge, en la rebel•lia, en el crit, i al mateix temps en l'amor, l'afecte, la tendresa. L’obra resta per a nosaltres, per a les generacions futures, les experiències vitals dels que tingueren l’oportunitat de coneçixer-lo seràn presents en en la nostra memória. Amic Vento fins sempre, recorda que teníem pendent una paella.
Josep Montesinos i Martínez
Director Centre Internacional de Gandia, Universitat de València
(Publicat en LEVANTE EMV, dimarts 26 de març, 2013)


domingo, 10 de marzo de 2013

JOSEP PALOMERO PARLA DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS AL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA
JUNT AL PRESIDENT DE L'ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA: RAMÓN FERRER

ESPAI VALENCIÀ DE LLENGUA I CULTURA AL CIG

lunes, 18 de febrero de 2013

LA WINTER SCHOOL AL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA)

Des de hui dilluns 18 de febrer, 50 estudiants de 21 països del món, participaran en la fase presencial de la Winter School Bernhard Wilpert, organitzada pel Màster Erasmus Mundus de Psicologia del Treball i les Organitzacions WOP-P, que es desenvoluparà a la Universitat de València-Centre de Gandia (CIG) fins a l’1 de març. L’objectiu d’aquesta Escola d’Hivern és el desenvolupament de competències professionals per al disseny d’intervencions en un context internacional.
En concret, es tracta d’alumnes provinents d’Alemanya, Canadà, Estats Units, Rússia, Brasil, Filipines, Etiòpia, Itàlia, Romania, Portugal, Sèrbia, Panamà, Eslovàquia, Holanda, Letònia, França, Croàcia, Colòmbia, Ucraïna, Luxemburg i Espanya. També participen estudiants de la San Jose State Universitity (EEUU) i el Florida Institute of Technology.

L’objectiu fonamental d’aquesta Escola d’Hivern és el desenvolupament de competències professionals (coneixements, habilitats i actituds) per al disseny d’intervencions en l’àmbit del desenvolupament organitzatiu i dels recursos humans, en un context internacional i amb una aproximació que combina la perspectiva global i la local. La formació en aquesta Joint Intensive Learning Unit del Màster Erasmus Mundus en WOP-P té tres fases: la primera, de treball en equips virtuals integrats per membres de diverses universitats i països; la segona té caràcter presencial en règim d’internat, i té lloc al Centre Internacional de Gandia; i la tercera comprén el treball final d’integració, realitzat a distància amb el suport de l’aula virtual de la Universitat de València.

Aquest màster s’imparteix pel consorci de cinc universitats europees (Barcelona, Bolonya, Coïmbra; París-Descartes i València) i amb la col·laboració de dues universitats no europees associades (Universidad de Brasilia a Brasil i la Universidad de Guelph a Canadà). Pel que fa a la coordinació s’hi encarreguen els professors de l’Institut d’Investigació IDOCAL (www.uv.es/idocal) i de la Universitat de València José M. Peiró, Isabel Rodríguez, Vicente Martínez-Tur i Esther Gracia, i d’altra banda, Vincent Rogard de la Universitat París-Descartes i Salvatore Zappalà de la Universitat de Bolonya.

Quant a l’equip de professors, aquest està format per prestigiosos investigadors, acadèmics i professionals, com Robert Roe (U. Maastricht, NL i president de la European Federation of Psychology Associations), Rob Briner (University of Bath, UK), David Guest (Kings College de Londres, UK), Neil Anderson (Brunel University, UK), Dirk Steiner (Universidad de Nice), Eric Andriessen (Universidad de Delft) i Fred Zijsltra (Universidad de Mastricht).
(Premsa uv)

sábado, 16 de febrero de 2013

APROXIMACIÓN A LA PREHISTORIA Y ANTIGÜEDAD EN LA COMARCA DE LA SERRANÍA

El sábado 22 en el Ayuntamiento de Chulilla. Organizado por la Asociación Cultural Tabaira, a las 18 horas.

viernes, 15 de febrero de 2013

FOTOS DE MARÍA JOSÉ JOVER SOBRE NUESTRO ITINERARIO POR LA CIUTAT VELLA DE VALÈNCIA.
(me enviásteis más fotos, pero un virus me ha afectado el ordenador y me ha borrado un parte de ellas, en cuanto las recupere os las pongo)