BENVINGUTS / BIENVENIDOS

He obert este espai virtual per a poder posar en ell pensaments, notícies i tots els temes que són del meu interés i m'afecten. Espere també siguen d'interés per altres persones.

He abierto este espacio virtual para poder volcar en él pensamientos, noticias y cuantos temas son de mi interés y me afectan. Espero que también sean de interés para otras personas.

(Vista de la ciutat de València al segle XIX, A. Guesdon)

martes, 22 de julio de 2014

ENTRE LÍNEES. CLARA ANDRÉS. UNIVERSITAT ESTIU GANDIA

DATA, HORA I LLOC

Dijous 24 de juliol a les 22.30 h.
Jardí de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós

Universitat d´Estiu de GandiaDescripció

Entrelínies es presenta com el tercer treball discogràfic de Clara Andrés i la seua formació habitual, German Ycobalzeta (guitarres), Xarli Oliver (percussions) i Aleix Forts (contrabaix). Al Disc hi trobem un conjunt de 9 cançons, o 8 i una entrelínia, teixides com un tot, una peça que té un ordre coherent i que vol contar una història. Parla llavors d'un "després", d'un momento sentimental en el que ja portes un equipatge, unes entrelínies que t'acompanyen i que formen part de tu. El seu tò, tot i ser nostàlgic, és sobretot reconciliador. Obri un calaix de moments viscuts, n'agafa les entre línies, el torna a tancar i continua. Treballat per una banda més madura s'acompanya de nous colors musicals deixats caure en un teixit que no vol deixar de ser discret.

Bio:
Clara Andrés ('inicia als estudis musicals a l'Agrupació Artística Musical d'Oliva on tocava l'oboé i formava part de la coral. Al mateix temps inicia d'una manera autodidacta l'aprenentatge de la guitarra que la durà a fer els seus primers esbossos de cançons.

No és fins al 2000 quan comença a fer-se sentir públicament com a cantautora en diferents esdeveniments, sobretot a la ciutat de València: Jam'sautors a "Matisse", dia de la dona a "Ca Revolta", Universitat d'estiu de l'Horta a Campanar, concert a l'Ateneu de Russafa, etc.
Grava de manera amateur part d'aquestes cançons en diverses maquetes. Però trobem la seva carta de presentació a la maqueta "Inici", autoeditat i enregistrat a la Fournier (La Garriga) al 2005. L'èxit de la maqueta fou immediat. "Inici", dugué a Clara Andrés a participar en el Mercat de Música Viva de Vic l'any 2005, a la sala "Espai" de Barcelona per al programa "DeProp" de TV3, a ser finalista del premi Sona 9 l'any 2006 i a formar part amb la cançó "Hui fa vent" de la banda sonora de la pel·lícula "Dies d'Agost" del Marc Recha.

"Dies i dies" és el seu primer disc, autoeditat i enregistrat també a la Fournier (La Garriga) a la tardor del 2007, on es recullen part de les cançons de la maqueta i altres de noves. En aquest disc les seves cançons destaquen per una lírica propera que descriu situacions brillantment i amb una veu càlida. Va rebre dos premis als Premis Ovidi Montllor l'any 2008 de la mà de Joan Manuel Serrat , un als millors arranjaments musicals i l'altre a la millor cançó amb "Dies i dies". Aquest mateix any, Clara Andrés va ser reconeguda amb el primer premi del "Premi Miquel Martí i Pol" un nou guardó musical promogut per Lluis llach. La cantautora obtingué el reconeixement per l'adaptació del poema 'Personatges', de Josep Pedrals.

No deixa de participar activament en actes i events com els certàmens dels anys 2009 i 2010 del Poefesta "Festival de Poesia d'Oliva". L'octubre del 2010, apareix el seu disc "Huit" , un disc-cret amb huit temes nous i poc més de vint minuts on la senzillesa i la discreció en el detall són el seu propòsit. El disc rebrà l’elogi de la premsa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario