BENVINGUTS / BIENVENIDOS

He obert este espai virtual per a poder posar en ell pensaments, notícies i tots els temes que són del meu interés i m'afecten. Espere també siguen d'interés per altres persones.

He abierto este espacio virtual para poder volcar en él pensamientos, noticias y cuantos temas son de mi interés y me afectan. Espero que también sean de interés para otras personas.

(Vista de la ciutat de València al segle XIX, A. Guesdon)

martes, 22 de julio de 2014

MARINA ROSSEL A MOPUSTAKI. UNIVERSITAT ESTIU GANDIA


DATA, HORA I LLOC

Dimecres 23 de juliol a les 22.30
Jardí de la Casa de Cultura Marqués González de Quirós

Descripció

Després de l’èxit del primer volum de Marina Rossell canta Moustaki’ (World Village – Harmonia Mundi, 2011) – amb més de 30.000 còpies venudes- i de la gran acceptació tant per part del públic com per part de la crítica, Marina Rossell ens presenta el segon volum de tribut al seu gran amic Moustaki.

Si bé el primer volum va ser iniciativa de Rossell -que va voler oferir un regal al seu amic com a fruit de la seva intensa relació artística i personal durant més de 30 anys-, en aquest cas la gènesi del disc es troba en la voluntat del mateix Moustaki. Un cop escoltat el primer treball, ell mateix va encoratjar a Marina a fer-ne una continuació, però amb una única condició: en aquest cas seria ell mateix qui escolliria els temes a versionar. El cantant d’origen grec, després de col·laborar en el primer CD, va voler en aquesta ocasió triar les cançons que volia escoltar en veu d’ella. Aquest desig, sens dubte, confereix un gran valor artístic i emocional a aquest segon volum de ‘Marina Rossell canta Moustaki’, que veurà la llum a primers de juny.

Aquest nou àlbum d’estudi conté onze temes: nou noves versions de grans èxits del seu gran amic Georges Moustaki cantats en català, a més d’un emotiu tema inèdit composat per la barcelonina que dedica al seu amic absent, i una cançó –la Marxa de Sacco i Vanzetti / Here’s to you– en què la cantant compta amb la complicitat de veus convidades de luxe, com David Carabén de Mishima, Joan Colomo, Bikimel, Alessio Arena o Cesk Freixas. Un dels temes versionats, Els amics, també compta amb la veu de Manolo García. Aquest nou àlbum es converteix, doncs, en el darrer present de Marina Rossell a Georges Moustaki, que malauradament ens va deixar ara fa poc menys d’un any. Rossell completa així el seu tribut fent realitat una de les darreres voluntats artístiques del cantant: que la seva estimada amiga cantés les seves cançons predilectes.

La brillant producció de Marina Rossell canta Moustaki, volum 2 és fruit de l’estreta col·laboració entre Rossell i el músic Xavi Lloses -còmplice habitual de l’artista-, que també ha estat el responsable de la direcció musical i els arranjaments.
Universitat d´Estiu de Gandia

No hay comentarios:

Publicar un comentario